Ilmoittautuminen jatkuu 10.2. asti

Ilmoittautuminen jatkuu 10.2. asti

Ilmoittautumista NouHätä!-kampanjaan jatketaan viikolla 10.2. asti. Ilmoittautuminen jatkuu, jotta kaikki halukkaat koulut pääsevät mukaan. Tähän mennessä kampanjaan on ilmoittautunut jo 518 koulua ympäri Suomen.

Kampanjaan ilmoittautuneet koulut kutsutaan mukaan digitaaliseen alkukarsintakilpailuun. Alkukarsintakilpailu alkaa 27.2. ja päättyy 17.3.

 

Infotilaisuus kilpailuista kouluille

Kouluille järjestetään infotilaisuus kilpailuista 15.2. klo 14.00. Tilaisuudessa käydään lyhyesti läpi kevään kilpailut, niihin osallistuminen ja ohjeistus. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä kilpailuihin liittyen.

Infotilaisuuteen voi ilmoittautua 15.2. klo 12.00 asti. Tilaisuus on suomenkielinen.

Ilmoittaudu kilpailuinfoon.

Häiriötilanteisiin varautuminen esillä tämän kauden NouHädässä

Häiriötilanteisiin varautuminen esillä tämän kauden NouHädässä

Tänä lukuvuonna NouHätä!-kampanjassa nostetaan esille onnettomuuksien ehkäisyn ja onnettomuustilanteessa toimimisen lisäksi häiriötilanteisiin varautumista ja sisälle suojautumista. Uudet opetusmateriaalit tukevat tämän kauden teemaa. Yläkoululaisten keskuudessa tunnetut sosiaalisen median vaikuttajat tarttuvat haasteeseen, jossa sähköt ovat pitkään poikki.

Viimeisen vuoden aikana varautumisasiat ovat nousseet uutisiin ja keskusteluihin vahvemmin kuin vuosikymmeniin. Koronaepidemia sekä sota Euroopassa ja sen seurauksena tullut mahdollisuus esimerkiksi pitkiin sähkökatkoksiin edellyttävät ihmisiltä uudenlaista tietämystä ja osaamista. Siksi NouHätä!-kampanjan 27. kauden teemaksi on nostettu häiriötilanteisiin varautuminen.

Varautumisosaaminen on tärkeää myös kouluikäisille. He saattavat viettää suuren osan vuorokaudesta joko yksin tai ikätoveriensa seurassa. Silloin on tärkeätä osata toimia itse, jos vaikkapa sähköt tai vesi yllättäen katkeavat; mitä kannattaa tehdä ja mitä ei pidä tehdä. Varautumisasioista on NouHädän verkkosivuilla oma oppituntimateriaalinsa.

 

NouHätä!-opetusmateriaalit ovat uudistuneet

NouHädän opetusmateriaalit on ajanmukaistettu ja julkaistu verkkosivuilla. Ne jakautuvat neljään oppituntiin. Uutena sisältönä on häiriötilanteet ja sisälle suojautuminen. Taustalla on suositus, että kodeissa varaudutaan pärjäämään häiriötilanteen sattuessa 72 tuntia, jos yhteiskunnan palvelut häiriytyvät tai keskeytyvät.

Muita oppituntikokonaisuuksia ovat tulipalojen ennaltaehkäiseminen, tulipalossa toimiminen sekä tapaturmat ja onnettomuudet.

NouHätä!-kampanja vastaa peruskoulun opetussuunnitelman perusteisiin. Materiaalit on laadittu pedagogin ja turvallisuuden asiantuntijoiden yhteistyönä. Materiaalit ovat vapaasti opettajien ja kouluttajien hyödynnettävissä ja räätälöitävissä oman näköiseksi kokonaisuudeksi.

Tutustu uusin opetusmateriaaleihin!

 

Kampanjan somevaikuttajat tarttuivat 72hrs Challenge -haasteeseen

Kuinka koululaisten tuntemat somevaikuttajat pärjäävät ilman sähköä? Kauden teema näkyy vahvasti NouHädän sosiaalisen median kanavissa niin TikTokissa, Instagramissa kuin Facebookissakin. Kampanjan viestiä ovat tänä vuonna viemässä eteenpäin kolme somevaikuttajaa Jäätynytbanaani, Khaled Azizi sekä Veetu. Vaikuttajat vastasivat kampanjan heittämään 72hrs Challenge -varautumishaasteeseen, kukin omalla tavallaan.

Ilmoittautuminen NouHätään on käynnissä 3.2.2023 asti. Ilmoita koulusi mukaan nyt!

NouHätä! 2023-kampanja on käynnissä

NouHätä! 2023-kampanja on käynnissä

NouHätä! -kampanja on tukenut jo yli neljännesvuosisadan ajan kouluja pelastustaitojen opetuksessa. Noin 850 000 perusopetuksen kahdeksasluokkalaista on tänä aikana saanut kampanjaan liittyvää turvallisuusopetusta. Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022–2023 NouHätään on avautunut ja jatkuu 3.2.2023 asti.

Alkaneena lukuvuonna kampanjassa tuodaan esille aiempaa enemmän varautumista häiriötilanteisiin, kuten pitkiin veden ja sähkön jakeluhäiriöihin. Jo nyt verkkosivuilta löytyy monipuolisia opetusmateriaaleja, ja syksyn mittaan sivustolle päivittyy uudistettuja oppitunteja. Niissä myös varautumisasia on mukana laajemmin.

NouHätä! huipentuu jälleen kevätlukukaudella valtakunnallisiin pelastustaitokilpailuihin. Tänä lukuvuonna alkukarsinnat suoritetaan verkossa. Sen jälkeen aluekilpailut mitellään hyvinvointialueittain perinteisinä kilpailuina teoriaosuuksineen ja rastitehtävineen. Jokaisen alueen paras joukkue pääsee loppukilpailuun Kuopioon.

Ilmoittautuminen mukaan NouHätään käy vilkkaana ja mukana on jo yli 150 koulua. Ilmoittautua voi 3.2.2023 asti.

Ilmoita koulusi mukaan kampanjaan nyt.