NouHata_logo_valk
Ennätysmäärä kasiluokkalaisia osallistui NouHätään – kisat finaalivaiheessa

Päiväys

Tänä lukuvuonna NouHätä!-kampanjaan on osallistunut ennätysmäärä koululaisia. Noin 84 prosenttia Suomen kahdeksasluokkalaisia sai kampanjan turvallisuusopetusta.

NouHätä!-kampanja on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suurimmista yhdelle ikäluokalle suunnatuista kampanjoista peruskoulussa. Tänä vuonna kampanjaan osallistui yli 49 000 kahdeksasluokkalaista, mikä on suurin määrä kampanja 27-vuotisen historian aikana. Kouluja oli mukana 544.

Kampanjan teemana oli tällä kaudella varautuminen. Koronaepidemia ja sotatila Euroopassa ovat nostaneet teeman ajankohtaiseksi, ja siksi aiheesta laadittiin kampanjan opetusmateriaalien uudistuksen yhteydessä oma oppituntinsa.

Kampanjaan kuuluva pelastustaitokilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Alkukarsintojen ja aluekilpailujen jälkeen jokaisen pelastustoimialueen paras joukkue osallistuu loppukilpailuun torstaina 27.4. Pelastusopistolla Kuopiossa. 22 kolmen hengen joukkuetta tuumii teoriakokeen ja selvittää Pelastusopiston harjoitusalueella rastitehtäviä.

Kisaa voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #nouhätä ja #nouhätäfinaali sekä NouHädän sosiaalisen median kanavilla Instagramissa ja Twitterissä.

Lisää
uutisia