NouHata_logo_valk
Häiriötilanteisiin varautuminen esillä tämän kauden NouHädässä
Kaiuttimet

Päiväys

Tänä lukuvuonna NouHätä!-kampanjassa nostetaan esille onnettomuuksien ehkäisyn ja onnettomuustilanteessa toimimisen lisäksi häiriötilanteisiin varautumista ja sisälle suojautumista. Uudet opetusmateriaalit tukevat tämän kauden teemaa. Yläkoululaisten keskuudessa tunnetut sosiaalisen median vaikuttajat tarttuvat haasteeseen, jossa sähköt ovat pitkään poikki.

Viimeisen vuoden aikana varautumisasiat ovat nousseet uutisiin ja keskusteluihin vahvemmin kuin vuosikymmeniin. Koronaepidemia sekä sota Euroopassa ja sen seurauksena tullut mahdollisuus esimerkiksi pitkiin sähkökatkoksiin edellyttävät ihmisiltä uudenlaista tietämystä ja osaamista. Siksi NouHätä!-kampanjan 27. kauden teemaksi on nostettu häiriötilanteisiin varautuminen.

Varautumisosaaminen on tärkeää myös kouluikäisille. He saattavat viettää suuren osan vuorokaudesta joko yksin tai ikätoveriensa seurassa. Silloin on tärkeätä osata toimia itse, jos vaikkapa sähköt tai vesi yllättäen katkeavat; mitä kannattaa tehdä ja mitä ei pidä tehdä. Varautumisasioista on NouHädän verkkosivuilla oma oppituntimateriaalinsa.

 

NouHätä!-opetusmateriaalit ovat uudistuneet

NouHädän opetusmateriaalit on ajanmukaistettu ja julkaistu verkkosivuilla. Ne jakautuvat neljään oppituntiin. Uutena sisältönä on häiriötilanteet ja sisälle suojautuminen. Taustalla on suositus, että kodeissa varaudutaan pärjäämään häiriötilanteen sattuessa 72 tuntia, jos yhteiskunnan palvelut häiriytyvät tai keskeytyvät.

Muita oppituntikokonaisuuksia ovat tulipalojen ennaltaehkäiseminen, tulipalossa toimiminen sekä tapaturmat ja onnettomuudet.

NouHätä!-kampanja vastaa peruskoulun opetussuunnitelman perusteisiin. Materiaalit on laadittu pedagogin ja turvallisuuden asiantuntijoiden yhteistyönä. Materiaalit ovat vapaasti opettajien ja kouluttajien hyödynnettävissä ja räätälöitävissä oman näköiseksi kokonaisuudeksi.

Tutustu uusin opetusmateriaaleihin!

 

Kampanjan somevaikuttajat tarttuivat 72hrs Challenge -haasteeseen

Kuinka koululaisten tuntemat somevaikuttajat pärjäävät ilman sähköä? Kauden teema näkyy vahvasti NouHädän sosiaalisen median kanavissa niin TikTokissa, Instagramissa kuin Facebookissakin. Kampanjan viestiä ovat tänä vuonna viemässä eteenpäin kolme somevaikuttajaa Jäätynytbanaani, Khaled Azizi sekä Veetu. Vaikuttajat vastasivat kampanjan heittämään 72hrs Challenge -varautumishaasteeseen, kukin omalla tavallaan.

Ilmoittautuminen NouHätään on käynnissä 3.2.2023 asti. Ilmoita koulusi mukaan nyt!

Lisää
uutisia