NouHata_logo_valk
NouHätä!-kilpailut kaudella 2023

Päiväys

NouHätä!-kilpailut järjestetään tällä kaudella osittain digitaalisesti ja osittain livetapahtumina. Alkukarsinta on digitaalinen, ja aluekilpailut sekä loppukilpailu järjestetään perinteiseen tapaan livetapahtumina. Kilpailut toteutetaan joukkuekilpailuina. Tarkempi ohjeistus kilpailuihin osallistumisesta lähetetään ilmoittautuneille kouluille.

Aikaisempien kokemusten ja kyselytulosten perusteella digitaalinen kilpailumuoto on ollut tykätty. Digitaaliseen kilpailuun on myös ollut helpompi osallistua. Viime vuonna digitaalinen karsintakilpailu keräsikin lähes 9000 osallistujaa.

Tänä vuonna digitaalisen alkukarsinnan jälkeen siirrytään perinteisesti livenä toteutettavaan aluekilpailuun, jossa selviää kunkin pelastustoimialueen paras joukkue. Loppukilpailussa pelastustoimialueiden parhaat joukkueet kisaavat NouHädän Suomen mestaruudesta Pelastusopistolla Kuopiossa.

Kaikissa kilpailuvaiheissa kilpaillaan kolmehenkisissä joukkueissa. Alkukarsintakilpailussa joukkueiden määrää koulua kohden ei ole rajattu. Digitaalisen alkukarsinnan ohjeistus on toimitettu kampanjassa mukana oleville kouluille. Aluekilpailun tarkempi toteutustapa selviää paikalliselta pelastuslaitokselta. Loppukilpailun järjestää Pelastusopiston päällystökurssi.

NouHätä!-kilpailut toteutetaan terveysturvallisin järjestelyin.

 

NouHätä! 2023 kilpailuaikataulut

Alkukarsinta 27.2.-17.3.2023

Aluekilpailu 4.4.2023

Loppukilpailu 27.4.2023

Lisää
uutisia