NouHata_logo_valk
Anmälningen till NouHätä!-kampanjen år 2017 är öppnad

Datum

Anmälningen till NouHätä!-räddningskunskapstävlingen är öppnad och den slutar 31.1.2017. Temat för årets kampanj är förebyggande, rätt agerande och förstahandssläckning. Studiestationen som förnyades förra året får fritt och avgiftsfritt användas för säkerhetsutbildningen.

Skolan kan om den vill förutom att delta i kampanjen även delta i NouHätä!-tävlingen som består av tre faser. Kvaltävlingen måste vara utförd senast 17.3.2017. Regiontävlingen ordnas på varje räddningsområde onsdag 5.4.2017 och finalen traditionellt på Räddningsinstitutet i Kuopio torsdag 4.5.2017.

Kampanjen har under åren nått nästan 600 000 elever i högstadieåldern. Årligen deltar cirka 2/3 av åttondeklassisterna i kampanjen och förra året medverkade 500 skolor runt om i Finland.

Även i år etableras NouHätä! runt om i Finland av NouHätä!-kampanjens sändebud Risto Vesalainen som under slutet av året åker runt till några räddningsområden runt om i Finland. Målet med turnén är att aktivera både räddningsverk och skolor att medverka i NouHätä!-kampanjen. Risto kontaktar i första hand räddningsverken för att arrangera sammankomsterna.

Mer
nyheter