NouHätä! 2022 -kampanjen har startat

NouHätä! 2022 -kampanjen har startat

Anmälningen till NouHätä!-räddningskunskapstävlingen är öppnad. NouHätä!-kampanjen för med sig säkerhetsfärdigheterna till skolan och ge lärare verktyg för effektiv säkerhetsutbildning. Målet med kampanjen är att undervisa grundläggande saker om brandsäkerhet för alla åttondeklassister.

NouHätä!-kampanjen uppmuntrar gymnasieelever att ta hand om sig själv och andra och att öva färdigheter som är viktiga i det egna livet och vardagen. I år syftar kampanjen till att utbilda alla åttondeklassister i Finland och att öka ungdomarnas beredskap att förutse och förhindra farosituationer i anslutning till brand och allmän säkerhet samt ge kunskaper i att agera rätt vid faro- och brandsituationer. Under kampanjens livscykel har mer än 805 000 högstadieelever redan fått säkerhetsutbildning.

Det går att anmäla sig till kampanjen till början av februari 2022, men säkerhetsutbildning kan ges under hela året. Skolan kan om den vill förutom att delta i kampanjen även delta i NouHätä!-tävlingen som består av tre faser.

Anmäla din skola till kampanjen nu!

Grattis till vinnarna av den digitala tävlingen NouHätä!

Grattis till vinnarna av den digitala tävlingen NouHätä!

NouHätä!-kampanjen har avslutats för den här säsongen och vinnarna av den digitala tävlingen har utsetts!

  1. Plats: Myllytullin koulu, Grodor, Oulu-Koillismaa
  2. Plats: Gananderin koulu, Ihameedium, Jokilaaksot
  3. Plats: Sysmän Yhteiskoulu, Tilitantit, Päijät-Häme

Vinnarna kröntes torsdagen den 20 maj vid en direkt FinalLIVE-sändning, där stämningen var på topp! Finalsändningen är fortfarande tillgänglig för visning och finns på NouHätäs Youtube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=A2oA_wzECEI&t=92s

Vi tackar alla kampanjdeltagare, lärare och studenter för en underbar säsong! Förra årets genomförda NouHätä! Den digitala sluttävlingen Poikkeustilanne inledde en stor framgångssaga på vägen mot digitala tävlingar och i år fortsatte sagan när hela NouHätä!-kampanjen genomfördes digitalt. 525 skolor deltog i kampanjen och hela 2 086 lag genomförde den digitala tävlingen!

Nu är det dags att njuta av sommaren och blicka framåt, eftersom kampanjen fortsätter igen nästa höst!

Under sommarlovet kan det vara bra att tjuvstarta med brandsäkerhetsfrågor, eftersom läromedel finns tillgängligt på vår webbplats och Youtube-kanal. Du följer oss även på vår sociala mediekanal, eller hur?

FB

IG

Youtube

Solig och säker sommar till er alla, vi ses i höst!

Nu är finalisterna 2021 klara!

Nu är finalisterna 2021 klara!

Kvaltävlingen är nu avgjord – ett stort tack till alla som deltog. NouHätä!-tävlingens digitala kvaltävling blev en succé med rekordmånga deltagare: 2086 lag! De 22 bästa lagen tog sig till final, ett från varje räddningsområde. Grattis till finalisterna!

Det var ett nöje att se hur ivrigt alla lag deltog i tävlingen. Uppgifterna i tävlingen var krävande, men lagen löste dem bra. Varje lagmedlen har anledning att vara verkligen stolt över sig själv. Det är fint att se att Finland har så många kunniga och skickliga åttondeklassare!

De vinnande lagen kommer att delta i den tuffa finalen den 20 maj. Man kan följa med finalstämningarna via NouHätäs kanaler på sociala medier. Häng med för att heja på lagen i finalen!

Följande skolor deltar i finalen:

Räddningsverken Skola Kommun
Etelä-Karjala Kirjolan koulu Parikkala
Etelä-Pohjanmaa Kauhavan yhtenäiskoulu Kauhava
Etelä-Savo Mertalan koulu Savonlinna
Helsinki Taivallahden peruskoulu Helsinki
Itä-Uusimaa Harjurinteen koulu Loviisa
Jokilaaksot Gananderin koulu Siikalatva
Kainuu Tenetin koulu Sotkamo
Kanta-Häme Tervakosken yhteiskoulu Tervakoski
Keski-Pohjanmaa ja Pietarsaari Vetelin keskuskoulu Veteli
Keski-Suomi Kuuhankaveden koulu Hankasalmi
Keski-Uusimaa Hyökkälän koulu Tuusula
Kymenlaakso Kotkansaaren koulu Kotka
Lappi Hepolan koulu Kemi
Länsi-Uusimaa Nummen Yhtenäiskoulu Lohja
Oulu-Koillismaa Myllytullin koulu Oulu
Pirkanmaa Harjuniityn koulu Nokia
Pohjanmaa Kristiinanseudun koulu Kristiinankaupunki
Pohjois-Karjala Kirkkokadunkoulu Nurmes
Pohjois-Savo Kivelän koulu Leppävirta
Päijät-Häme Sysmän yhtenäiskoulu Sysmä
Satakunta Keskustan Yläkoulu Harjavalta
Varsinais-Suomi Hermannin koulu Salo