NouHata_logo_valk
Rekordmånga åttondeklassister deltog i NouHätä! – Tävlingarna i finalfasen

Datum

Detta läsår har rekordmånga skolelever deltagit i NouHätä!-kampanjen. Cirka 84 procent av Finlands åttondeklassisterna fick säkerhetsundervisning i kampanjen.

NouHätä!-kampanjen har etablerat sig som en av de största kampanjerna för en av åldersklasserna i grundskolan. I år deltog över 49 000 åttondeklassare i kampanjen, vilket är det största antalet under kampanjens 27-åriga historia. 544 skolor deltog.

Kampanjens tema var beredskap under denna period. Koronaepidemin och krigstillståndet i Europa har gjort temat aktuellt, och därför utarbetades en egen lektion om ämnet i samband med reformen av undervisningsmaterialen i kampanjen.

Den räddningskunskapstävling som ingår i kampanjen har avancerat till finalfasen. Efter kvaltävlingen och regiontävlingarna deltar det bästa laget från varje räddningsområde i finalen torsdagen den 27.4. Räddningsinstitutet i Kuopio. 22 trepersonerslag funderar på ett teoriprov och utreder kryssuppgifter på Räddningsinstitutets övningsområde.

Man kan följa tävlingen i sociala medier med taggarna #nouhäta och #nouhätäfinaali samt på NouHätäs sociala medier på Instagram och Twitter.

Mer
nyheter