NouHata_logo_valk
NouHätä! tävlingen ordnas helt digitalt

Datum

I vår ordnas NouHätä! tävlingen helt digitalt liksom förra året. I år tävlingen utförs i tre steg och tävlingarna genomförs som lagtävlingar. Mer detaljerade anvisningar om deltagande i tävlingarna skickas till de skolor som anmält sig.

I vår ordnas NouHätä! tävlingen helt digitalt. På grund av osäkerhetsfaktorer orsakad av koronapandemin tävlingen förändras i helt digitalt genomförande. NouHätä!-kampanj vill också säkra funktionssäkerhet om räddningsområdet på att minska arbetsbördan inom räddningspersonal.

På basis av tidigare erfarenheter och undersökningsresultat har den digitala tävlingsformen varit omtyckt. Det har också varit lättare att delta i den digitala tävlingen. Förra året lockade det digitala kvalet över 6 200 deltagare, vilket är ungefär dubbelt så många som i kvaltävlingen på tidigare år.

I alla skeden av tävlingen tävlar deltagarna i tre personers lag. I den inledande kvaltävlingen är antalet lag per skola inte begränsat. Antalet lag som deltar i andra tävlingsskeden begränsas per i enlighet med reglerna.

Instruktionerna för kvaltävlingen skickas till de skolor som är med i kampanjen. Lag som går vidare till nästa steg få information hur den regiontävlingen och final kommer att genomföras.

Det blir inte förändringar i NouHätä! tävlingsscheman.

Kvaltävling 28.2-18.3.2022
Regiontävling 7.4.2022
Final 28.4.2022

Mer
nyheter