NouHata_logo_valk
Hälsningar från vinnarna av NouHätä! 2014

Datum

Vinnarlaget i NouHätä!-tävlingen belönas med ett räddningskunskapspris på 2000 euro av LokalTapiola. Vi fick glada hälsningar från Rovaniemi av laget som vann NouHätä! förra året. NouHätä!-mästarna från Muurola grundskola Eveliina, Jenna och Priita berättar hur deras lag beslöt att dela prissumman.

Enligt skolans traditioner fick flickorna dela priset på valfritt sätt. Med sina pengar ville de komma ihåg egen skola, räddningsverket och utbildarna samt teamets ersättare. För prispengarna fick flickorna även åka på en semesterresa på sommaren och shoppa, och så blev det även pengar över.

Flickorna vill uppmuntra årets tävlande att det även går att klara sig i tävlingen utan tidigare erfarenhet eller bakgrund i FBK. De vill påminna om att de inte heller hade kunskaper och färdigheter i räddning före deltagandet i NouHätä!-kampanjen.

-Vi har fått uppleva en oförglömlig resa som har gett oss mycket för framtiden, berättar flickorna. De anser att det har varit häftigt att samarbeta med Lapplands räddningsverk och vara till hjälp i årets NouHätä!-tävling.

Mer
nyheter