NouHata_logo_valk
NouHätä! 2023-kampanjen har startat
Nuori harjoittelee alkusammutusta

Datum

NouHätä!-kampanjen har i över ett kvartssekel stöttat skolor i deras undervisning i räddningskunskaper. Under de här åren har omkring 850 000 åttondeklassare inom den grundläggande utbildningen undervisats i säkerhet i samband med kampanjen. Anmälan till läsårets 2022–2023 NouHätä!-kampanjen har öppnat och pågår fram till 3.2.2023.

Det här läsåret kommer kampanjen att mer än tidigare sätta fokus på beredskap för störningar, till exempel långa avbrott i vatten- och eldistributionen. Mångsidigt läromaterial finns tillgängligt redan nu och under hösten kommer det att finnas uppdaterade lektioner på webbplatsen. Även lektionerna behandlar beredskapsfrågan i större utsträckning är tidigare.

Höjdpunkten för NouHätä! är den riksomfattande tävlingen i räddningskunskap som ordnas på vårterminen. I år hålls det inledande kvalet på webben. De regionala tävlingarna ordnas per välfärdsområde som traditionella tävlingar med teori- och flervalsfrågor. Från varje välfärdsområde går det bästa laget vidare till finalen i Kuopio.

Anmälan till NouHätä! är livlig och det finns redan över 150 skolor med. Man kan anmäla sig fram till 3.2.2023.

Anmäla din skola till kampanjen ny.

Mer
nyheter